HR ketel leasen, goed idee of niet?

Een nieuwe HR ketel leasen kan een economisch alternatief zijn voor een HR ketel kopen. Een HR CV ketel kopen kan hoge kosten met zich meebrengen, terwijl het leasen van een nieuwe cv ketel vaak een minder dure optie is.

Het mooie van een HR ketel leasen of huren is dat je een fatsoenlijk servicecontract kunt afsluiten. Als het kapot is kun je de monteur bellen. Meestal zijn dit 0800 of 0900 nummers, dus bellen met een voip telefoon is moeilijk. (voip is internetbellen). Als je wilt kunnen bellen met je voip telefoon, zorg dan dat je het mobiele nummer hebt van de monteur of een vast nummer. Op de lange termijn is een HR ketel kopen waarschijnlijk goedkoper, maar als je van plan bent om niet al te lang in je huidige woning te wonen, of je wilt het geld gewoon niet uitgeven aan een gloednieuwe HR CV ketel, dan is leasen een goede mogelijkheid.

Voor een paar tientjes per maand lease je al een nieuwe cv ketel, vaak inclusief service en onderhoud voor je cv ketel. Een gemiddelde prijs is natuurlijk moeilijk te bepalen, maar een richtlijn voor een maandelijks leasebedrag van een moderne HR CV ketel is € 75. Er zijn goedkopere cv ketels en duurdere cv ketels, maar dit is een indicatie.

Een HR ketel leasen zit iets anders in elkaar als een ketel huren. Je kunt bij een Hr CV ketel leasen kiezen tussen lease termijnen. Vaak 5 jaar en 10 jaar. De tijdsduur bepaalt natuurlijk ook het leasebedrag per maand, omdat je op het eind eigenaar wordt van de ketel. Je moet zelf bepalen wat voor jou een acceptabel maandelijks bedrag is voor een cv ketel. Dan kun je een goede beslissing nemen tussen een hr ketel leasen, een hr ketel kopen of een hr ketel huren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten