aansluiten ketel, hoe doe je dat?

Elke CV ketel is anders. Een ketel aansluiten is dan ook geen gemakkelijke klus. Moderne combi HR ketels bevatten bijna altijd een handleiding, maar deze zijn vaak niet te volgen voor de leek. Het aansluiten van een ketel kan dan ook het beste door een professional worden gedaan.

Natuurlijk kost het geld om een ketel aan te sluiten, maar het alternatief is een stok kostbaarder. Een slecht aangesloten CV ketel kan kwalike gevolgen hebben. De minste gevolgen van een slechte CV aansluiting zijn verlies aan rendement en kleinschalige lekkages. Maar een vergissing met een gasleiding of een grootschalige lekkage aan je combiketel kan nog veel meer ellende veroorzaken!

Een ketel aansluiten kan dus het beste worden gedaan door iemand die bekend is met jouw type cv ketel. Of je nou een moderne combiketel hebt, een vr ketel of een hr ketel, elke cv ketel heeft weer zijn eigen bijzonderheden bij installatie. Als je het niet vaker hebt gedaan en geen begeleiding hebt geld het volgende: aansluiten ketel, begin er niet aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten